De Winterchecklist voor Doorrijders

De winter komt er weer aan! Dit betekent: kou, sneeuw, gladde wegen en donkere dagen. Om deze winterse bijkomstigheden te kunnen trotseren is het handig om enige voorbereidingen te treffen. Speciaal voor jou hebben wij hiervoor een winterchecklist opgesteld, zodat jij kan nagaan of je al klaar bent voor het rijden in de winter.

Kijk snel of je alles in orde hebt zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

Motorfietswinterbeurt van Hans van Wijk Motoren

In de koude, natte, donkere maanden van het jaar is het goed om wat extra aandacht te besteden aan onderhoud, en hiermee ook veiligheid. Hans van Wijk biedt een motorfietswinterbeurt aan, waardoor je straks zonder problemen kan starten en rijden. Voor de winterbeurt wordt de motorfiets opgehaald en volledig winterklaar gemaakt. Er wordt een algehele controle uitgevoerd van onder andere de verlichting, remmen, draaiende delen, banden, vloeistoffen, aandrijving en de accu. Het bevat ook een brandstoftoevoeging voor de inwendige reiniging van de verbrandingsruimte. Optioneel is een uitgebreide was- en poetsbeurt. Hiernaast krijg je 10% korting op diverse onderdelen die vervangen moeten worden, zoals onder andere filters, bougies, remmen, de kettingset, lagers en de accu. Na uitvoering van de motorfietswinterbeurt wordt de motorfiets weer bij jou thuis afgeleverd en is deze klaar voor vele winterse kilometers. Klik hier voor meer informatie over de motorfietswinterbeurt van Hans van Wijk Motoren.

 

Thermokleding

Zeker geen overbodige luxe in de winter is thermokleding. Deze onderkleding zorgt ervoor dat je niet onderkoeld raakt. De ademende kleding houdt jouw lichaamswarmte goed vast en voert vocht juist af. Handig: thermokleding is ook nuttig in de zomer! De kleding werkt als stabilisator om jouw lichaamswarmte op pijl te houden, dus als straks het zonnetje weer gaat schijnen werkt de kleding verkoelend. Klik hier voor een overzicht van alle thermokleding.

 

Handvatverwarming

Rijden met bevroren vingers maakt een winterrit toch snel minder ontspannen. Een goede oplossing hiervoor zijn verwarmde handvatten. De handvatten geven warmte af door je handschoenen heen, zodat je zonder verkleumde vingers de winter doorkomt. Goed om te weten is ook dat de handvatten vaak gemakkelijk te monteren zijn, zoals bijvoorbeeld het geval is bij de HotGrips van Oxford. Een ander voordeel van deze handvatten is dat zij zichzelf uitschakelen wanneer er geen laadstroom aanwezig is. Dit zorgt ervoor dat je nooit met een lege accu staat.

 

Gore-Tex-Kleding

Waterdicht èn ademend, dat zijn de eigenschappen van Gore-Tex-kleding. Dit betekent dat de regen niet door je kleding zal komen en de ademende werking van het membraan zorgt dat het ook geen broeikas in je kleding wordt. Gore-Tex is zo zeker van het ontwikkelde membraan dat zij de ‘guaranteed to keep you dry’-belofte hanteren. Klik hier voor een overzicht van al onze Gore-Tex-kleding. Check ook onze onderstaande tabel die jou helpt om te bepalen welke uitvoering van Gore-Tex-kleding je kiest!

gt-tabel1

 

Beenkleed

Rijd je een scooter of motorscooter, dan is een beenkleed een lekker warme optie voor jou. Dit is vrij letterlijk een gevoerd of gewatteerd kleed dat over je benen heen ligt en extra warmte en bescherming tegen weer en wind biedt. Voor sommige scooters bestaan er bijpassende beenkleden die aan het voertuig bevestigd worden, maar er bestaan ook universele kleden.

 

Motorhoes

Na een koude winterse rit kan je weer heerlijk naast de warme kachel zitten, maar ook voor jouw motor wil je natuurlijk een warm onderkomen. Wanneer je niet beschikt over een overdekte stalling of garage is het belangrijk dat je jouw motor toch winterbestendig parkeert, door middel van een beschermende hoes. Canvas hoezen zijn ademend, beschermen jouw motor tegen water en wind en zijn hittebestendig. Klik hier voor een overzicht van al onze motorhoezen.

 

Winterstalling

Pak je toch liever de auto in de winter? Wij begrijpen het als je liever warm en droog de winter doorkomt, maar dit wil je dan natuurlijk ook voor je motor! Klik hier voor meer informatie over de stalling van jouw motor bij Hans van Wijk Motoren.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.