EICMA 2018, wat kunnen we verwachten?

Nieuw leven in de 600cc supersportklasse

Kawasaki

Tijdens de AIM expo in Las Vegas eerder deze maand onthulde Kawasaki dat de beroemde Ninja ZX6R zijn terugkeer zal maken in 2019. Hiermee luidden zij eventueel een wederopstanding van de 600cc sportklasse in door de concurrentie aan te gaan met de al beschikbare Yamaha R6 en MV Agusta F3 675. Misschien zet dit andere merken ook aan het denken om weer plaats te nemen aan de tekentafel.

Klik HIER om meer te weten te komen over de nieuwe Kawasaki Ninja ZX6R in onze blog.

Honda

Zo zouden wij wel graag een nieuwe CBR600RR willen zien van Honda. Dit is niet eens zo’n gek idee aangezien er in Parijs eerder deze maand een concept werd onthuld voor een Neo Sports Café motor. Zeer waarschijnlijk betreft dit een CB650-model. Dit zou in de Neo Sports Café modellijn het grote gat tussen de CB300 en CB1000 moeten vullen. Dit gat is er natuurlijk nu ook in het sportsegment waar het aanbod klein is. Zo kun je een 200pk sterke CBR1000RR Fireblade rijden of een A2 vriendelijke CBR650F en CB500R. Als we eerlijk zijn,deze laatste 2 modellen zijn niet zo sportief als we zouden willen.
De kans is klein maar misschien verrast Honda ons met een CBR600RR of in ieder geval een concept hiervan. Wij hopen dit in ieder geval natuurlijk wel!

Suzuki

Vanwege de EU-normen is de GSX-R 600 niet geleverd in Europa, maar wel in Amerika. Om een motor geschikt te maken voor Europa moeten er verschillende aanpassingen worden gedaan aan de motor en elektronica. Dit zou erg prijzig zijn en werd vroeger daarom niet gedaan, tot op heden dus. Nu Kawasaki de terugkeer van de ZX6R heeft bevestigd, zou Suzuki op de EICMA de terugkeer van de GSX-R in Europa inluiden?

Deze diashow vereist JavaScript.

Yamaha R3

Op 11 oktober onthulde Yamaha een nieuwe R3 die meer in lijn is met de agressieve styling van zijn grotere broers, de R6 en R1. Op de Intermot in Keulen stal bij Yamaha de nieuwe R125 de show, wij verwachten in Milaan dat de nieuwe R3 in de belangstelling zal staan.

Rev’it

Tijdens de Intermot motorbeurs in Keulen begin oktober liet Rev’it een sneak preview zien van hun spring/summer collectie voor 2019. Op de EICMA zal Rev’it meer van deze nieuwe sportlijn tonen. Geïnspireerd door de MotoGP en dankzij feedback van MotoGP coureurs ge-optimaliseert voor gebruik op straat. De collectie zal bestaan uit verschillende nieuwe overalls, handschoenen, jassen en broeken. Uiteraard zullen wij deze collectie in ons assortiment opnemen wanneer dit leverbaar is.

revit_2019_sneakpeak

Scorpion EXO

Scorpion heeft 2 nieuwe modellen bekend gemaakt, de EXO R1 Air en de EXO Tech. De R1 Air is de opvolger van de EXO 2000 evo Air en zal het nieuwe topmodel worden van Scorpion in het sportieve integraalhelmen segment. Daar waar de EXO Tech een systeemhelm is die de concurrentie aan moet gaan met de LS2 Valiant, Shark Evo-One en Shark Evoline modellen. Bij de EXO Tech kan namelijk ook het hele kinstuk naar achteren worden geklapt. Of dit net zo soepel en makkelijk werkt als bij LS2 en Shark gaan we voor jou uitzoeken op de beursvloer.

Daarnaast zal Scorpion hun nieuwe kleurencollectie voor 2019 laten zien voor hun bestaande modellen. Zo kunnen wij al verklappen dat er waanzinnige graphics voor de EXO 1400 (carbon) modellen aan zitten te komen.

scorpionexotechr1

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.