EICMA, Yamaha 2014 modellen

Yamaha introduceert de 2014 modellen op de EICMA in Milaan waaronder de : MT-09, MT-09 Street Rally, MT-07, XT1200Z Super Ténéré, XT1200ZE Super Ténéré, XVS1300 Custom, XV950, XV950R, SR400, Tricity Concept driewieler, XMAX125, XMAX250, XMAX Bronze Max.

Meer informatie over de nieuwe en gefacelifte modellen kunt u bekijken op onze facebook pagina. Hier staan ook de live foto’s van onze verslag gever in Milaan.

Yamaha XV950 & XV950R
Voor 2014 introduceert Yamaha de nieuwe XV950 en XV950R modellen, twee ‘’no-nonsense” motoren elk met een unieke uitstraling en persoonlijkheid.

De nieuwe XV950 modellen hebben een tijdloos karakter en zijn voorzien van een pure ziel zonder opsmuk. Yamaha’s unieke stijl, het duidelijk zichtbaar zijn van alle metalen onderdelen, accentueert de pure eenvoud van de XV950, ruig en stijlvol gestript. De allernieuwste technologie met een minimalistische uitstraling voor rijders die op zoek zijn naar de eenvoud van het motorrijden.

XV950

 

Yamaha SR400
2014 wordt het jaar van de herintrede van de SR400 in het Yamaha’s Sport Heritage segment dat wordt gekenmerkt door stoere motoren met pure lijnen. De mono-cilinder van Yamaha is anders dan andere retro-modellen, want zijn authentieke look, de kickstarter en het originele blok en onderstel maken er een unieke klassieker van. De SR400 is het origineel. De SR400 zal zeker in de smaak vallen bij motorrijders die niet zozeer op zoek zijn naar prestaties en hellingshoek, maar eerder kiezen voor eenvoud, gebruiksgemak en tijdloos design. Daarnaast biedt de 400 SR de ideale basis om de motorfiets naar eigen smaak te personaliseren. Customizing is weer helemaal in en het eenvoudige design vraagt er gewoon om. Door toevoeging van accessoires kan men redelijk eenvoudig het model veranderen in een café-racer, street scrambler of bobber.

2014_Yamaha_SR400_injection_europe

 

 

Yamaha MT-07
De MT-07 is een motorfiets die ontworpen is om plezier te hebben, en bovendien betaalbaar is. Bijna alles aan deze veelzijdige, nieuwe motorfiets – zijn hoge koppel, wendbare chassis en uiterst lage brandstofverbruik – maken hem onweerstaanbaar voor zowel nieuwe als ervaren motorrijders.
De compleet nieuwe 689cc parallel-twin profiteert van onze speciale ‘crossplane-filosofie’, waarmee een lineair koppel kan worden gegenereerd voor een indrukwekkende acceleratie. En de MT-07 is bovendien uitgevoerd met een compact en lichtgewicht chassis voor verbluffende wendbaarheid en moeiteloze besturing.
De nieuwe MT-07! Nog nooit had u zo’n goede reden om weer te gaan motorrijden.

MT-07

 Yamaha MT-09 Street Rally & MT-09

MT-09

 Yamaha TMAX SP Bronze

photo_48

 

 

Yamaha XT1200Z
Meer kracht, minder gewicht
Het 2014 model van de XT1200Z Super Ténéré ondergaat een reeks wijzigingen die zowel het motorkarakter als het gewicht beïnvloeden. Op motorisch gebied krijgt het blok een grotere luchtinname en groter uitlaatkanaal, een herzien ontwerp van de nokkenassen en zuigerringen en een nieuw uitlaatsysteem. Deze aanpassingen leveren 2 extra pk’s op. Ook de versnellingsbak is aangepast met onder andere een nieuwe rubberen demper in het koppelingssysteem. Naast de aanpassingen aan in- en uitlaat werd ook de D-Mode motor mapping aangepast, waarbij de T-mapping meer ontspannen is en de S-mapping zorgt voor een onstuimige krachtafgifte. Het 2014 model is uitgerust met een nieuw LCD instrumentenpaneel met versnellingsindicator. Het windscherm is instelbaar in 4 posities en voorzien van een nieuwe GPS-houder. Het stuur werd ingewerkt in de nieuwe stuurbevestiging voor minder trillingen. Voor lange afstandsritten is, vanaf dit modeljaar, cruise control standaard.XTZ1200AE

 

 Yamaha XT1200ZE
Het verschil tussen het XT1200 “Z” en “ZE” model is de elektronisch instelbare vering. Het systeem biedt de rijder de keuze uit 4 compressie- en 3 dempingstanden, dus 12 keuzemogelijkheden in het totaal. Daarnaast kunnen de settings nog eens 7-voudig worden aangepast, waardoor uiteindelijk 84 opties kunnen gekozen worden, afhankelijk van de omstandigheden: met of zonder bagage, met of zonder passagier, met passagier én bagage. Het systeem maakt gebruik van een eenvoudige instelling via een multifunctionele stuurschakelaar. Daarnaast is dit model standaard uitgerust met handverwarming, topcase fixatieplaat, centrale staander en handprotectoren. Als afsluiter is de XT1200 ZE uitgerust met zadel in suède-look dat de exclusiviteit van dit model accentueert.

photo_60

 Yamaha Tricity Concept 
De nieuwe Tricity is een 3-wielige scooter en als dusdanig de eerste nieuwkomer in het nieuwe mobiliteitssegment van Yamaha. De Tricity wil de nieuwe referentie worden in 3-wieltechnologie door verbeterde rijkwaliteiten en een goede prijsstelling. Het definitieve model zal dicht aanleunen bij het concept dat in Milaan getoond wordt.
Yamaha Tricity: een nieuwe richting
De Tricity is een “Leaning Multi-Wheel (LMW)” scooter die een breed publiek moet aanspreken. Dit 3-wielige voertuig is alleen al qua concept anders dan de reeds bestaande modellen in dit segment. Een belangrijk verschil met bestaande modellen is het gewicht en het compacte design. Yamaha wil met deze levendige scooter die zeer gemakkelijk te hanteren is meer nietrijders aanspreken. Met zijn 150kg is de Triciy te vergelijken met een kleine tot middelgrote 125cc scooter.

Tricity

 

XRJ1300

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.