Honda VFR1200X Crosstourer

17YM VFR1200X Crosstourer

De wereld ligt aan je voeten. Met de Honda Crosstourer kun je die alvast verkennen in alle comfort en stijl. De nieuwe Crosstourer combineert immers het beste van een wegmotor – zoals prestaties, wendbaarheid, remkracht en stabiliteit – met de ophanging en rijpositie van een offroad. De Crosstourer is geperfectioneerd tot in het kleinste detail. De spaakvelgen ogen niet alleen stijlvol, ze helpen ook oneffenheden absorberen. De geavanceerde ophanging met stijve 43 mm upsidedown telescoopvork biedt optimale controle, stuurprecisie en stabiliteit. Voor de nodige power zorgt de 1.237 cc V4, die bijzonder koppelrijk is bij lage en middelhoge toerentallen. De Crosstourer is uitgerust met een instelbaar Torque Control System (TCS) dat het rijden op ondergrond met weinig grip vergemakkelijkt doordat het voorkomt dat het achterwiel door een teveel aan kracht gaat doorspinnen. De optionele Dual Clutch Transmission (DCT) vergemakkelijkt lange ritten of rijden in stadsverkeer met de keuze tussen twee manuele modi of manueel schakelen. Binnen de S-mode zijn er vanaf nu drie verschillende keuzemogelijkheden.

De robuuste bouw van de Crosstourer is afgestemd op lange ritten, met speciale kanalen in de kuip die de frontale oppervlakte beperken en de radiatoren van extra koellucht voorzien. De koplampen en het windscherm zijn verder naar het midden geplaatst voor een betere massacentralisatie en optimale windbescherming. De ‘Wave’-sleutel is extra veilig dankzij de interne groeven en verhoogde stevigheid, terwijl een nieuwe automatische uitschakelfunctie voor de richtingaanwijzers het rijcomfort nog meer verhoogt.

Een 12 V-contact onder het zadel maakt het mogelijk om je smartphone of andere toestellen op te laden terwijl je op pad bent. Dankzij de slanke vorm van het zadel kan de rijder makkelijk de voeten op de grond plaatsen en met een extra accessoire kan de zadelhoogte nog eens 20 mm worden verlaagd.

Motortype 1.237 cc Vloeistofgekoelde 4-takt, 16-kleps UNICAM® 76° V4
Max. vermogen 95 kW / 7.750 tpm
Max. koppel 126 Nm / 6.500 tpm
Rijklaar gewicht 277 kg
Tankinhoud 21,5 Liter
Verbruik 6,2 l/100 km
Zithoogte 850 mm

Honda VFR1200X Touring Pack

Met de Touring Pack geeft u de VFR1200X een nog robuustere uitstraling. Met het Touring Pack krijg je een topkoffer van 39 liter en zijkoffers zodat je genoeg spullen mee kan nemen. Daarnaast zitten er een hoge windscherm, middenstandaard en verwarmbare handvatten op.

Honda VFR1200X Travel Pack

Het Travel Pack voor de VFR1200X bevat het gehele Touring Pack met daarbij een set mistlichten, zijdelingse windgeleiders, tassen voor de topkoffer (3X) een tankpad een een 12V-stopcontact. Hiermee is de VFR1200X helemaal klaar om alles te kunnen trotseren.


Honda VFR1200X Crosstourer €18.558,-
Honda VFR1200X Crosstourer DCT €19.758,-
Touring Pack €  N.N.B.
Travel Pack €  N.N.B.

Wanneer u net dat beetje tekort komt, voor de motor waar u zichzelf al mee de bocht door ziet gaan, kan een financiering u misschien helpen. Wij bieden u de mogelijkheid om te kiezen voor uw financiering:

Nu Motorrijden


Heeft u vragen of opmerkingen over de Honda VFR1200X? Wij horen het graag!

U kunt ons bereiken via het contactformulier of op de onderstaande gegevens ;

Telefoon nummer: 079-3619013
E-mail: [email protected]

Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.