Honda VFR800F

17YM VFR800F

Die geweldige vergezichten die tevoorschijn komen na een lange bocht, die bochtige weg waar geen einde aan lijkt te komen. Met de lichtere body, het royalere koppel bij lagere tot middelhoge toeren, de verfijnde V4-motor en de strakke, aerodynamische vormgeving van de nieuwe VFR800F zijn al deze momenten dichterbij dan ooit.

De opvallende body van de VFR800F combineert op elegante wijze scherpe hoeken met zachte rondingen, waardoor een heel uniek silhouet ontstaat. Hij doet recht aan de VFR-geschiedenis met details als de stijlvolle luchtinlaatkanalen op de flanken van de kuip.

Over de ergonomie is zorgvuldig nagedacht; het middendeel van de motorfiets is slank – voor goed contact met de grond – met volop ruimte op het brede zadel om de perfecte zitpositie te vinden. De strak vormgegeven kuip heeft een dynamisch en sportief uiterlijk. De richtingaanwijzers aan de voorkant zijn strak geïntegreerd in de zijspiegels.

Voor maximaal comfort kan de zadelhoogte van de VFR800F op twee verschillende hoogtes worden gezet: 789 mm of 809 mm. Honda’s Traction Control System (TCS) zorgt voor het behoud van een consistente achterwielaandrijving en grip.

De VFR800F is 10 kg lichter dan zijn voorganger. Het aluminium twin-spar frame is voorzien van een nieuwe Pro-arm swingarm met Pro-Link achterwielophanging, met aan de voorkant een tweedelige telescoopvork van 43 mm.

Om op zoek te gaan naar de momenten waar je voor leeft, heb je vertrouwen en power nodig. Daarom geven de intuïtieve handling en moeiteloze besturing van de VFR800F jou de volledige controle over zijn 782 cc vloeistofgekoelde DOHC-, V4-VTEC-motor met 16 kleppen, brandstofinspuiting en een blokhoek van 90°. De motor levert niet alleen een vloeiend en responsief vermogen vanaf de kleinste draai aan het gashendel, maar ook een fors koppel bij lage toerentallen (75,1 Nm) in combinatie met een verslavende stoot topvermogen in de hogere regionen (77,9 kW). De variabele kleptiming zorgt voor een naadloze overgang met acceleraties in het middentoerenbereik – elke dag weer.

Motortype 782 cc Vloeistofgekoelde 4-takt, 16 kleps DOHC 90° V-4
Max. vermogen 77,9 kW / 10.250 tpm
Max. koppel 75,1 Nm / 8.500 tpm
Rijklaar gewicht 239 kg
Tankinhoud 21,5 liter
Verbruik 5,6 l/100 km
Zithoogte 789 / 809 mm

Honda VFR800F Sport Pack

Het Sport Pack van de VFR800F biedt je de optimale opwinding van een sport tourer. De zadelkap en tankpad zijn praktisch en stijlvol, het schakelhulpmechanisme plaatst naadloos schakelen nog meer binnen handbereik.

Honda VFR800F Travel Pack

Het Travel Pack van de VFR800F nog meer opbergruimte. De koffers met riemen en de topkoffer van 45 liter bieden meer dan genoeg opbergruimte om spullen met te nemen op de lange ritten. Samen met de 12V-stopcontact biedt het Travel Pack comfort en sportiviteit in één.


Honda VFR800F €14.858,-
Sport Pack €  1.034,-
Travel Pack €  1.424,-

Wanneer u net dat beetje tekort komt, voor de motor waar u zichzelf al mee de bocht door ziet gaan, kan een financiering u misschien helpen. Wij bieden u de mogelijkheid om te kiezen voor uw financiering:

Nu Motorrijden


Heeft u vragen of opmerkingen over de Honda VFR800F? Wij horen het graag!

U kunt ons bereiken via het contactformulier of op de onderstaande gegevens ;

Telefoon nummer: 079-3619013
E-mail: [email protected]

Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.