De populaire Kawasaki Z-range is al 50 jaar toonaangevend. Met de komst van de revolutionaire Supercharged Z H2, begint een nieuw tijdperk in de spectaculaire Z-historie. De innovatieve Kawasaki Z H2 heeft alle technologie en knowhow van Kawasaki Heavy Industries. Kawasaki moedigt alle fans van Hypernakeds aan klaar te zijn voor de toekomst. Bereid je voor op de meest radicale, technisch geavanceerde en krachtigste Z ooit; de Z H2. Hét nieuwe flagship model binnen de uiterst succesvolle Z-range.

Features

Remsysteem

De Z H2 streeft naar een eenvoudige bediening bij lage en hoge snelheden. Voor de voorremmen wordt gebruik gemaakt van Brembo M4.32 Monobloc remklauwen.  Ze hebben een zeer stijve structuur uit één stuk, vervaardigd uit een gegoten aluminium blok. De radiale montage van de remklauw zorgt voor betere remprestaties.

Trellis Frame

Een speciaal ontworpen lichtgewicht Trellis frame biedt zowel lichte handling als rechte lijn stabiliteit. Het exclusief voor de Z H2 ontworpen Trellis frame maakt deze beide tegengestelde eigenschappen mogelijk. Het compacte frame, dat de basis vormt van deze Hypernaked, heeft een perfecte balans tussen "flexibiliteit" en "stijfheid" zodat de rijder volledig in controle is.

Assist & Slipper Clutch

De clutch assist vermindert de belasting van de koppelingsveer voor een lichtere bediening van de koppelingshendel, wat helpt tijdens het rijden in  stedelijk stop & go verkeer. De slipper clutch reguleert de extra belasting bij het terugschakelen, wat resulteert in het voorkomen van een blokkerend achterwiel en meer balans tijdens snel terugschakelen.

Gebalanceerde Supercharged Motor

Ontworpen en gebouwd met beheersbaarheid als doel om zo optimaal het vermogen van 200 pk te kunnen ervaren. Traditioneel is een verhoging van de cilinderinhoud de eerste stap om meer vermogen te verkrijgen, maar dit verhoogt ook het gewicht waardoor de verdienste van het vermogen dat wordt gewonnen, afneemt. Met de Hypernaked Z H2 heeft de Supercharged motor dit geëlimineerd. De watergekoelde DOHC 998cc Supercharged 4-cilinder genereert een vermogen van 147Kw (200 pk) en is tegelijkertijd licht en compact. Hij produceert een overweldigende acceleratie die alleen te ervaren is op een Supercharged Kawasaki.

Verschillende Power Modes bieden de mogelijkheid om zelf de vermogensafgifte aan te passen aan de omstandigheden.

Smartphone Connectiviteit

De Z H2 is uitgerust met een Bluetooth smartphone verbinding. Omdat het systeem toegankelijk is via Bluetooth-technologie is het niet nodig om kabels aan te sluiten, waardoor het gebruiksgemak aanzienlijk wordt verbeterd. Naast het bijhouden van motor-informatie en het uitlezen van ritgegevens, kunnen instellingen zoals de rijmodi op afstand worden aangepast met de speciale RIDEOLOGY app.

Volledige LED Verlichting

Alle verlichting zoals koplampen en achterlichten maar ook de richtingaanwijzers en kentekenplaatverlichting zijn uitgerust met LED-lampen. Het lage stroomverbruik en de hoge duurzaamheid verbeteren de onderhoudsvriendelijkheid en zorgen voor een hoge lichtopbrengst. De lichtspreiding van de koplampen draagt bij aan een uitstekend zichtbaarheid voor de omgeving, wat resulteert in een verhoogde veiligheid bij het rijden in omstandigheden met slechter zicht.

De op het frame gemonteerde koplamp heeft ook invloed op de styling rond het voorkant en zorgt voor een innovatieve look die anders is dan de vorige Naked modellen.

KQS (Kawasaki Quick Shifter)

Bij een toerental vanaf 2.500 min-1, maakt KQS het mogelijk om zonder koppeling te schakelen, zowel tijdens opschakelen als terugschakelen. Als aanvulling op de krachtige motor en de dog-ring transmissie is de quickshifter een toevoeging die niet alleen kan worden gebruikt voor sportief rijden, maar ook voor stadsverkeer en tourriten. Hij maakt snel op- en terugschakelen mogelijk, waardoor een sensationele acceleratie en soepele vertraging mogelijk is.
 
Tijdens het accelereren detecteert het systeem wanneer de versnellingspook wordt geactiveerd en stuurt een signaal naar de ECU om de ontsteking te onderbreken, zodat de hondenringen soepel de volgende versnelling kunnen inschakelen zonder de koppeling te hoeven gebruiken.
 
Tijdens het afremmen regelt het KQS-systeem automatisch het toerental, zodat er teruggeschakeld kan worden zonder de koppeling te bedienen.
 
Het systeem maakt gebruik van een contactloze sensor, wat bijdraagt aan de hoge betrouwbaarheid.

‘’Fat bar’’ Stuur en Stuurschakelaars

Om het instrumentenpaneel te bedienen zonder uw hand van het handvat te halen, zijn de belangrijkste functies te bedienen via de schakelaars op de linker en rechter clusters op het ‘’fat bar’’ stuur, dat zowel sterk als comfortabel is

Design Concept: SUGOMI & Minimalistisch

Het vlaggenschip van de Z-serie is vormgegeven volgens het SUGOMI & Minimalist design concept. De agressieve houding, en de asymmetrische Ram Air-inlaat aan de linkerkant zijn elementen van het zeer intense en zeer individualistische SUGOMI-design. Het compacte chassis is het product van een minimalistische designfilosofie, waarbij alle functionele onderdelen eenvoudig, zonder opsmuk, worden getoond en zo klein mogelijk worden gemaakt. Omgekeerd onderstreept de prominente weergave van het nieuwe stalen Trellis frame zijn belang - zowel functioneel als vormgevingselement. Tot slot mag in de styling van de Z H2 de betekenis van het Kawasaki River Mark embleem op de koplampkap niet worden vergeten. Het gebruik ervan, een eerbetoon dat alleen is toegestaan voor machines die worden aangedreven door supercharged motoren, bevestigt de Z H2 als een vlaggenschipmodel.

Elektronische Cruise Control

Kawasaki's Cruise Control systeem maakt het mogelijk om met een simpele druk op de knop een gewenste snelheid te behouden. Eenmaal geactiveerd, hoeft de rijder niet voortdurend gas te geven. Dit vermindert de belasting van de rechterhand bij het rijden van lange afstanden. De Elektronische Cruise Control is gemakkelijk te activeren vanaf de linker stuurhelft.

TFT-kleurendisplay

Het full-colour TFT-display geeft uitgebreid informatie weer. Het display bevat: een digitale snelheidsmeter, huidige versnelling, schakel indicator, kilometerteller, dubbele tripmeter, brandstofmeter, rijafstand, huidig/gemiddeld brandstofverbruik, buitentemperatuur, watertemperatuur, klok, ECO indicator, IMU-indicator, KIBS-indicator, boost druk en inlaat temperatuur.

Geavanceerde Elektronische Hulpsystemen

De Kawasaki Z H2 is uitgerust met een grote hoeveelheid elektronische hulpsystemen zoals Power Modes, Traction Control, Cornering Management, Intelligente ABS en een IMU om de ABS en Traction Control te voorzien van feedback over de stabiliteit van de motorfiets. Deze systemen zijn ontworpen om gecontroleerd om te gaan met de kracht van de Supercharged motor, de rijder te ondersteunen en tegelijkertijd een grote hoeveelheid aan informatie te verzamelen. Bovendien verhogen de Elektronische Cruise Control en quickshifter het rijcomfort.

Daarnaast is er een keuze uit drie Power Modes en geïntegreerde rijmodi die KTRC en Power Mode met elkaar verbinden, waardoor rijders zich kunnen concentreren op de rit. 

Specificaties

Motortype Vloeistofgekoelde, 4-cilinder 4-takt lijnmotor met supercharger
Max. vermogen 147,1 kW {200 PK} / 11.000 tpm
Max. koppel 137 N•m {14 kgf•m} / 8.500 tpm
Cilinderinhoud (cm3) 998
Rijklaar gewicht238 kg
Tankinhoud19 liter
CO2 uitstoot139 g/km
Zithoogte830 mm

Prijs

Kawasaki Z H2 zwart€19.999,-
Kawasaki Z H2 zwart/rood€20.449,-
Kawasaki Z H2 zwart/groen€20.649,-

Soms kom je net dat beetje tekort voor de motor waar je jezelf al mee de bocht door ziet gaan. In dit geval kan een financiering je misschien helpen. Wij bieden je graag de mogelijkheid om te kiezen voor jouw financiering:

Nu Motorrijden

Heb je vragen of opmerkingen over de Kawasaki Z H2? Wij horen het graag!

Vraag of proefrit?

Heeft deze motor jouw interesse gewekt? Pak dan gewoon de telefoon en bel ons op 079 360 17 27. Je kunt natuurlijk ook een een e-mail sturen naar: [email protected]

Voor het gemak kun je ook de onderstaande knoppen gebruiken:

Bel direct

Stuur een e-mail

Vraag een proefrit aan

Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden.