Nieuw: BRIDGESTONE A41 EN T31

Twee keer NIEUW van Bridgestone in 2018! In het allroad/adventure-segment brengt Bridgestone een opvolger uit van de A40, de A41! De T31 volgt de T30 EVO op in het segment sport-tour.

De Bridgestone A41 voor Allroad/Adventure

“Met kop en schouders steekt de A41 uit boven zijn succesvolle voorganger,” beweert Bridgestone. Wat uniek is aan deze band, is dat zowel de voor- als de achterband is voorzien een dubbele compound. Hierbij heeft Bridgestone ook gebruik gemaakt van geavanceerde, nieuwe compounds en een groter contactoppervlak dan zijn voorloper. Een nieuw profiel zorgt voor een snellere afvoer van water. Door deze nieuwe kwaliteiten behoort de A41 tot de best-sturende band in zijn klasse, zonder dat de levensduur achteruit gaat.

Bridgestone ontwikkelde deze band voor het allroad/adventure-segment, wat te merken is aan het behoud van tractie en grip; op de snelweg, maar ook op de offroad-paden. Ook op nat wegdek behaalt de A41 beduidend snellere rondetijden (8%) dan de A40. De A41 is leverbaar in veel (gangbare en minder-gangbare) maten.

 

De Bridgestone T31 voor Sport-Touring

De ultieme sport-touring-band ontwikkelen, was het streven bij het maken van de T31. Bridgestone maakte de perfect band voor snelweg én Alpenpas en zet hierbij nieuwe maatstaven. De focus bij de ontwikkeling lag op vertrouwen, feedback en grip.

Bridgestone heeft veel zorg besteed aan verbetering van de prestaties op nat wegdek. Nieuw ontwikkeld profiel en een (op moleculair niveau) verbeterde verdeling van de silica in het rubber resulteren in een snellere waterafvoer, terwijl de stabiliteit is verbeterd.

Ten slotte is nog het contactvlak vergroot en is de stijfheid van de profielblokken geoptimaliseerd voor een kortere remweg en verhoogde tractie bij het accelereren uit bochten.

Ook niet onbelangrijk is dat zij de band uitbrengen in een groot aanbod van verschillende maten en zij een snelle levertijd garanderen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.