Suzuki, Nieuw 2014 V-Storm 1000 ABS

De compleet nieuwe “Adventure Sport” met sublieme handling!

De 2014 Suzuki V-Strom 1000 ABS
V-Strom 1000 ABS sfeer

Suzuki introduceert met trots de geheel nieuwe V-Strom 1000 ABS; de nieuwe vaandeldrager in de populaire V-Strom reeks. Het bijzonder lage gewicht en de compacte afmetingen van deze 1.037 cc krachtige “Adventure Sport” zorgen voor superieure rijeigenschappen en maximaal comfort en veiligheid onder alle omstandigheden. Met slechts 228 kg is de Suzuki V-Strom 1000 ABS de lichtste motorfiets in z’n klasse en zet de traditie voort met een perfect balans tussen handling, formaat en prestaties. Het resulstaat is dan ook een enorm veelzijdige motorfiets die iedere motorrijder zal overtuigen!

 

Op en top performance

Het geheel nieuw ontwikkelde 1.037 cc V-Twin motorblok is ontworpen om het lichtgewicht en wendbare karakter van de V-Strom 1000 ABS te ondersteunen. Het motorblok is licht van gewicht, krachtig en perfect controleerbaar in het lage- en middentoerengebied. Hierdoor levert de V-Strom 1000 ABS haar maximale koppel van 103 Nm al bij slechts 4.000 toeren per minuut en zorgt het motorblok met 101 pk voor ruim voldoende en met name bruikbaar motorvermogen.Geavanceerde systemen zoals “Suzuki Exhaust Tuning” zorgen samen met de 32-bits CDI unit bovendien voor een extreem laag verbruik van van 1 op 20,9!

 

Slimme styling

De nieuwe Suzuki V-Strom 1000 ABS heeft een opvallende robuuste styling, gericht op maximale functionaliteit en gebruikersgemak. Zo zorgt de lage comfortabele buddyseat met een zithoogte van 845 mm ervoor dat iedere rijder perfect kan manouvreren en levert de smallere 20 liter benzinetank een aangename zitpositie op. Voor een optimale stroomlijn is het nieuwe windscherm in 3 hoogtestanden en in 3 hoeken verstelbaar.

Inspiratie dankt de Suzuki V-Strom 1000 ABS aan het ontwerp van de eerste grote off-road motorfiets van Suzuki uit 1988; de Suzuki DR750S. Het kenmerkende uitstekende front is destijds ontwikkeld door Suzuki en is nu opnieuw opgenomen in het design.

 

Excellente controle

De Suzuki V-Strom 1000 ABS is als eerste motorfiets van Suzuki uitgerust met het ingenieuze “Advanced Traction Control System”. Via diverse sensoren bij de wielen en het motorblok controleert dit systeem 250 keer per seconde de actuele situatie. Indien er eventuele wielspin optreedt, grijpt het systeem direct in door het motorvermogen aan te passen en zo optimale grip op het wegdek te garanderen. Door middel van een keuzeschakelaar op het stuur kan eenvoudig het ingrijpmoment van het systeem worden vertraagd, of geheel worden uitgeschakeld.

De vernieuwde radiaal gemonteerde Tokico monoblock remklauwen zijn gemonteerd op dubbele zwevende remschijven van 310 mm en zorgen voor een krachtige en goed doseerbare rem. Het lichtgewicht Bosch ABS systeem controleert continu de snelheid en voorkomt het blokkeren voor nog meer zekerheid.

 

Perfect in balans

De basis van de V-Strom 1000 ABS is het compleet nieuwe aluminium Twin-Spar frame. Deze is ontwikkeld om voor ieder type gebruik aan alle eisen te kunnen voldoen. Doordat het frame zeer stijf en licht is, zorgt deze voor een perfecte  handling. Met een totaalgewicht van 228 kg is de  V-Strom 1000 ABS de lichtste motorfiets in z’n klase!

De goudkleurige 43 mm up-side-down voorvork is volledig instelbaar en zorgt samen met de 10-spaaks aluminium wielen voor een sportieve uitstraling en directe stuureigenschappen.

 

Instrumentenpaneel

Het geheel nieuwe instrumentenpaneel is uitgerust met een analoge toerenteller en geeft de snelheid digitaal weer op een LCD scherm waarvan de achtergrondverlichting instelbaar is. Op dit LCD scherm wordt tevens informatie weergegeven zoals buitentemperatuur, accuspanning, versnellingsindicatie, verbruik, benzineniveau en bereik. Deze functies zijn eenvoudig tijdens het rijden te bedienen met een schakelaar op de linker stuurhelft. LED indicators waarschuwen in het geval van vorst of activering van het ABS of Tranction Control systeem. Centraal op het instrumentenpaneel zit een geïntegreerde 12 volt aansluiting, om accessoires zoals een navigatiesysteem of telefoonlader op aan te sluiten.

 

Accessoires

Voor de V-Strom 1000 ABS is er een uitgebreide collectie originele Suzuki accessoires beschikbaar. Zo is er voor de reislustige motorrijder een geïntegreerde 3-delige kofferset van maar liefst 90 liter beschikbaar. De “monokey” kunststof koffers met aluminium panelen kunt u eenvoudig afnemen met één enkele contactsleutel, zonder dat er onafgewerkte delen zichtbaar zijn. Om het comfort verder te verhogen kunt u uw V-Strom 1000 ABS bij voorbeeld uitrusten met handvatverwarming, handkappen, mistlampen, verhoogd of verlaagd zadel, een carterbeschermplaat, tanktas, of middenbok.V-Strom 1000 ABS accessoires

Op 5 november wordt de V-Strom 1000 ABS officieel geïntroduceerd tijdens de EICMA in Milaan. De Suzuki V-Strom 1000 ABS is in Nederland leverbaar vanaf begin 2014 in de kleuren Daring Red, Sparkle Black, Glacier White en Desert Khaki.

V-Strom 1000 ABS Kleuren

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.