MotoPlus-Testwinnaar: NOLAN N87

Als enige scoort de N87 van Nolan een ‘Zeer Goed’ in de vergelijkingstest van MotoPlus, met 85 van de 100 te behalen punten. Perfecte scores voor pasvorm/draagcomfort en aerodynamica zorgen voor een goede aftrap van de test voor deze Nolan. Ook op de rest van de geteste onderdelen behaalt de N87 beduidend betere resultaten dan de andere helmen, wat zorgt voor een mooie eerste plek in het eindoordeel.

 

MotoPlus testte voor u de Nolan N87

MotoPlus testte tien integraalhelmen tussen de €150 en €250. Kijkend naar de resultaten stak de Nolan N87 op veel vlakken met kop en schouders boven zijn concurrenten uit. In de top drie belanden ook de D-Skwal van Shark en de K-3 SV van AGV. De HJC IS-17 en Scorpion EXO-510 Air volgen hierna. Wij hebben de helm naast de test gehouden en onze bevindingen op papier gezet. Lees hier alles over de Nolan N87.

MotoPlus: Nolan N87 Integraalhelm als TestwinnaarEindoordeel van de vergelijkingstest van MotoPlus: Nolan N87 is winnaar, met 85 van de 100 punten

 

Eerste indruk: Wat zien we aan de buitenkant?

Bij een eerste blik op de N87 zien we meteen dat dit een vlotte helm is: snelle lijnen en een strakke afwerking vallen direct op. “Elegant, maar toch sportief,” is hoe Nolan dit zelf benoemt. De test bevestigt zijn sportiviteit op het gebied van aerodynamica: de integraalhelm scoort hiervoor als enige tien van de tien punten.

Nolan maakt zijn helmschalen van Lexan. Lexan bewijst zijn kunnen ook in kogelvrij glas en vliegtuigramen, waardoor je je kan voorstellen dat er geen steviger materiaal is om een motorhelm van te maken. Het enige nadeel: lexan is iets zwaarder dan andere materialen te noemen, maar met 1530 gram voor een maat L valt dit te overzien.

De helm beschikt over Airbooster Technology, wat resulteert in optimale topventilatie. Hiernaast is ook kinventilatie aanwezig in de helm. De Shark D-Skwal en AGV K3 SV doen het net iets beter op het gebied van ventilatie, maar acht van de tien punten is toch zeker een score om te waarderen.

Een luxe bijkomstigheid is de voorbereiding op een N-Com-communicatiesysteem. Dit wil zeggen dat er ruimte in de helm is vrijgemaakt voor de speakers en een accu. Aan de buitenzijde van de helm komt het communicatiesysteem te zitten, die naadloos op de buitenschaal van de helm aansluit. Dit systeem is een mooie optie wanneer je graag naar een muziekje luistert tijdens het rijden, je navigatiesysteem wil horen of met anderen wil communiceren, zonder dat je oordopjes in hoeft te doen. De Nolan N87 is voorbereid op de N-Com B5L, B5 en B.4.

 

Nolan N87 Integraalhelm - Mat Zwart

Nolan N87 – Mat Zwart

Nolan N87 Integraalhelm - Wit

Nolan N87 – Wit

Nolan N87 Integraalhelm - Fluor Geel

Nolan N87 – High Visibility

Nolan N87 Integraalhelm - Harp

Nolan N87 – Harp

Nolan N87 Integraalhelm - Iconic Replica

Nolan N87 – Iconic Replica

Nolan N87 Integraalhelm - Rapid

Nolan N87 – Rapid

 

Ultra Wide Vision en Verstelbaar Zonnevizier

Het extreem brede vizier verzekert een optimaal blikveld. Dit vizier wordt gecombineerd met een meegeleverde pinlock (ontwikkeld door Nolan), dat het vizier vrijwel volledig bedekt. Tijdens het rijden hoef je nooit te vrezen dat je vizier ongewild openklapt. Het is namelijk voorzien van een Quick Release-mechanisme: in gesloten stand staat het vizier ‘op slot’ en -indien gewenst- is het vizier gemakkelijk te openen met één handbeweging.

Naast het Ultra Wide Vision-vizier is de N87 ook voorzien van een zonnevizier. Het zonnevizier biedt UV 400-protectie en evenals de helmschaal is dit zonnevizier gemaakt van het extreem sterke materiaal lexan. Je kan dit zonnevizier in veel verschillende standen zetten, zodat je altijd een gewenste positie kan kiezen, afhankelijk van de stand van de zon.

 

Uitrusting: Wat biedt de N87 nog meer?

Wanneer wij een kijkje nemen aan de binnenkant van de helm, komen wij als eerste een subtiele windstopper tegen bij de kin. Deze voorkomt dat wind via de onderkant de helm in komt. De windstopper en de goede aerodynamica van de helm dragen beide mee aan het feit dat dit een vrij ‘stille’ helm is. MotoPlus maakte tijdens de test gebruik van het ‘Air & Acoustic Lab’. Dit is een windtunnel voor geluidtesten van de Duitse helmfabrikant Schubert. De helm doorstond de geluidsproef in de tunnel erg netjes en behaalde hiervoor acht van de tien punten.

De helm beschikt over een gemakkelijk-uitneembare en wasbare binnenvoering. De voering beschikt eveneens over het Eyewear Adaptive-systeem, dat de helm zeer geschikt maakt voor brildragers.

De helm sluit je af met een Micro Lock-sluiting: een verstelbare snelsluiting, die ook met winterhandschoenen aan nog gemakkelijk te bedienen is.

Op Uitrusting/Afwerking scoort de N87 als énige negen van de tien punten.

 

HvW-Eindoordeel

Al met al blijkt de N87 een zeer complete integraalhelm voor de allround rijder. Met een geïntegreerd (instelbaar) zonnevizier, een meegeleverde pinlock, veel draagcomfort en een hoge veiligheidsnorm biedt de helm alles wat je nodig hebt voor de naked-rijder, tour-rijder of woon-werkverkeer-rijder. De voorbereiding op het N-Com-communicatiesysteem is een nuttige bijkomstigheid, evenals het Eyewear Adaptive-systeem, dat de helm zeer geschikt maakt voor brildragers. Dit alles krijg je ook nog eens voor een zeer scherpe prijs. In verschillende kleuren en vele maten is hij bij ons verkrijgbaar vanaf €175,50.

Wil je het volledige verslag van de test doornemen? De test staat gepubliceerd in het nieuwste MotoPlus-nummer. Deze is vanaf vandaag te koop in de winkel voor €4,95. Abonnees krijgen het blad vandaag in de brievenbus en kunnen ook online het artikel vinden op de website van MotoPlus. Ben je nog geen abonnee van MotoPlus, maar wil je dit wel worden? Voor slechts tien euro sluit je al een proefabonnement af voor twintig weken of kies voor een jaarabonnement voor €48,-.

 

 

Door een uitgebreide keuze in prints en een brede maatserie (XXS t/m XXXL) is de N87 geschikt voor een groot publiek. Ben je benieuwd geworden naar deze integraalhelm? Kom hem passen bij ons in de winkel of bekijk alvast alle beschikbare kleuren en maten op onze webshop. De Nolan is verkrijgbaar Hans van Wijk Motoren vanaf €175,50.

Voor meer informatie ben je van harte welkom bij ons in de winkel in Zoetermeer. Vragen kan je ook stellen per e-mail ([email protected]) of telefonisch (079-3601726).

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.