Nieuw: Yamaha Tracer 700

Yamaha introduced the Tracer 700 in exactly the same fashion as it did with the 900 ...

– Turn Your Story –

Turn your story is de slogan van de eind april aangekondigde Yamaha Tracer 700. Na het succes van de Tracer 900 van vorig jaar besloot Yamaha om ook een 700 versie te produceren.
De Tracer 700 is gebaseerd op de populaire twee cilinder MT-07 en heeft de nodige aanpassingen gekregen om er een echte Adventure Sport Tourer van te maken.

De twee cilinder motor, remmen en wielen zijn gelijk gebleven aan de MT-07 maar Yamaha heeft wat aanpassingen gemaakt aan het frame waardoor de zitpositie van de Tracer 700 een stuk hoger is dan die van de MT-07 waar hij op gebaseerd is. Daarnaast is de achterbrug een langer waardoor de wielbasis een goede 5 cm langer is dan die van de MT-07; dit alles past bij de Adventure Sport Tourer eigenschappen.

Deze aanpassingen hebben het totaal gewicht van de motor iets doen toenemen, van 182 kg voor de MT versie naar 196 kg voor de Tracer. De voor- en achter vering is gelijk gebleven en de grondspeling is ook onveranderd gebleven (140 mm) waardoor duidelijk mag zijn dat de Tracer 700 echt bedoeld is voor de weg en niet voor offroad gebruik. Het motorblok is verder ook onveranderd en levert 74.8 pk (55,0 kw) bij 9000 tpm.

tracer_700_overview

De Tracer komt met een handmatig verstelbaar windscherm, hand beschermers, dual seat en een 17 liter tank om zijn Tourer eigenschappen te versterken. Daarnaast zal de Tracer standaard met ABS geleverd worden.

triple_tracer_700

 

De Tracer 700 zal beschikbaar zijn in 3 kleuren: zwart, blauw en rood zoals te zien in bovenstaande afbeelding. De leverdatum en prijs zijn voor Nederland nog niet bekend maar de verwachting is dat de Tracer leverbaar zal zijn medio juli voor een bedrag tussen de 8500 en 9000 euro.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.