Variphone Otoplastieken – Laat ze bij ons op maat maken!

De meeste motorrijders dragen tijdens het rijden beschermende kleding, zoals een motorhelm, -broek, -jas, -laarzen en -handschoenen. Wat een groot deel van de motorrijders vergeet, of simpelweg niet weet, is dat de bescherming van een motorrijder hier niet op hoort te houden. Men onderschat vaak de belasting van windruis tijdens het rijden op je gehoor en ziet niet in dat ook hiervoor bescherming nodig is, in de vorm van oordoppen. Variphone biedt professionele gehoorbescherming op maat. Laat ze nu op maat maken bij Hans van Wijk Motoren!

Variphone - Otoplastieken

Variphone Otoplastieken

De SoftComfort-otoplastieken van Variphone worden op maat gemaakt, voor de allerbeste pasvorm voor jouw oren. Hiernaast is er een keuze uit vijf filters met verschillende dempingsniveaus: 26 dB, 25 dB, 23 dB, 18 dB en 14 dB. De SoftComfort-oordoppen zijn de zachte versie van de oordoppen. De oordoppen zijn ook leverbaar in de acrylaat-uitvoering (hard materiaal).

Variphone - Otoplastieken

Pas-Maken van de Oordoppen

Variphone maakt de oordoppen zo dat zij perfect aansluiten op jouw gehoorgang. Dit gebeurt door middel van mallen van jouw gehoorgang. Van tevoren maak je bij ons een afspraak voor het maken van deze mallen.

Wanneer je bij ons langskomt voor het maken van de mal, zal onze door-Variphone-opgeleide werknemer een tweecomponenten-‘pasta’ klaarmaken en in de oren plaatsen. Dit materiaal hardt binnen enkele minuten uit. Het materiaal wordt weer verwijderd uit de oren en wat er overblijft zijn twee afdrukken van jouw gehoorgangen. Hierna lopen jullie gezamenlijk de verschillende opties door waaruit je een keuze maakt, die ervoor zorgen dat de oordoppen die je krijgt het beste aansluiten op jouw wensen. Je kiest het materiaal van de oordoppen (hard of zacht), de kleur (blauw of transparant) en het dempingsniveau van de filters die in de oordoppen komen.

Wij sturen hierna de mallen op naar Variphone, samen met het formulier waarop jouw overige wensen staan genoteerd. Variphone maakt met behulp van de mallen een perfect-passend setje oordoppen, met hierin de filters jij wenst. Dit proces duurt ongeveer 15 werkdagen, waarna ze weer naar ons terug worden gestuurd en wij je ervan op de hoogte brengen dat ze voor je klaarliggen.

Variphone - Otoplastieken

Variphone - Otoplastieken Variphone - Otoplastieken

Gevolgen van Windruis

Tijdens het rijden blaast er wind langs en door je helm. Het geluid dat deze wind produceert zorgt voor gehoorbeschadiging, wanneer je rijdt zonder gehoorbescherming. Het type helm dat je draagt en de snelheid waarmee je rijdt hebben invloed op de mate van schadelijkheid, maar zullen beschadiging nooit voorkomen. Zelfs bij korte afstanden en lage snelheden bestaat er een groot risico op beschadiging van het gehoor. Bij een snelheid van 120 kilometer per uur is het volume van windruis onder de helm gemiddeld 98 dB. Dit betekent dat je al na 7 minuten blijvende gehoorschade kunt oplopen. Naast beschadiging van de oren, zorgt de constante ruis er ook voor dat vermoeidheid sneller opspeelt. Vermoeidheid zorgt ervoor dat je minder geconcentreerd deelneemt aan het verkeer en brengt dus grote gevaren met zich mee.

Risico op Gehoorbeschadiging a.d.h.v. Snelheid, volgens Alpine Hearing Protection
Snelheid Geluid van windruis onder de helm Max. tijd zonder risico op gehoorbeschadiging
100 km/uur 94 dB 15 minuten
120 km/uur  98 dB 7 minuten
140 km/uur 102 dB 3 minuten
160 km/uur  106 dB 90 seconden

 

De otoplastieken zijn bij ons verkrijgbaar voor €109,-. Voor het maken van een afspraak kan je bellen (079-3601726) of mailen ([email protected]) naar onze kledingshop. Samen kiezen jullie een datum en tijdstip uit voor het maken van de mallen van jouw gehoorgang. Het maken van de mallen duurt ongeveer vijftien minuten, inclusief het doornemen en invullen van uw wensen betreft de oordoppen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.