Ride-On Motorbanden | Hans van Wijk Motoren

Nieuw in ons assortiment: Ride-on tire protection voor de motorbanden! Ontdek de voordelen van een bandensealant en balanceergel gecombineerd in één formule.

Wat is Ride-On tire sealant?

Ride-on is een gel voor aan de binnenkant van de band. Na toepassing vormt deze gel een egale laag op het loopvlak van de band. Met deze gel voorkom je lekke banden en verhoog je het rijcomfort. Een revolutionaire bandensealant die elke band verandert in een zelf-reparerende en zelf-balancerende band. De gel wordt onder andere gemaakt van aramidevezels, welke zes keer sterker zijn dan staal. Deze vezels dichten automatisch lekken in het loopvlak van de band. Dit werkt voor gaten tot wel 6,4 millimeter in diameter!

Koop Ride-On hier

Te mooi om waar te zijn?

Het klinkt te mooi om waar te zijn, denk je niet? Automatisch balanceren, minder bandenslijtage, antilek sealant en minder brandstof? Waarom zou dan niet iedereen het Ride-On gebruiken? Om diezelfde reden dat jij het nog niet doet! Skeptisch of het product wel echt zo goed is, wat zijn de nadelen? Daarom heeft Ride-On het laten testen bij de Rijksdienst van Wegverkeer (RDW) en die beaamt wat Ride-On beweert!

Bekijk het RDW rapport

Makkelijk in gebruik

Ride-on helpt de band te koelen, sealen en ook gelijk te balanceren. Ride-on blijft jarenlang actief, gedurende de wettelijke levensduur van de band. Wat bijzonder is, is dat de gel zijn gehele levensduur vloeibaar blijft. Dit maakt het erg verschillend van andere sealants, welke bijvoorbeeld lijm of verhardende bestandsdelen bevatten. Deze vloeibaarheid maakt Ride-on ook makkelijk in gebruik bij het aanbrengen. De gel is gemakkelijk met water te verwijderen van bijvoorbeeld velgen.

Ride-on: milieubewust

Behalve rijdgemak biedt Ride-on ook bescherming van het milieu. Doordat het de band sealt, neemt de poreusheid met 500% af, wat weer zorgt voor langer behoud van de optimale bandenspanning. Dit verminderd, in combinatie met het balanceren, de wrijving op het wegdek. Hierdoor neemt het brandstofverbruik met 3% af en gaat de band tot wel 25% langer mee.
Dat is niet alleen voordelig voor de automobilist, maar ook voor het milieu. Er komt minder rubber fijnstof terecht in de lucht, bodem en oppervlaktewater. Bovendien zijn er minder grondstoffen nodig om de banden te vervangen en vermindert de afvalberg.

Heb je vragen over dit product? Stuur dan gerust een e-mail naar [email protected]