EICMA 2017 – De Top Vijf van Dag 1!

Vandaag was onze eerste dag op de Eicma in Milaan, het allergrootste tweewielerevenement ter wereld! Dit betekent: een hele dag vol met het allerlaatste motornieuws. Wij zetten voor jullie onze vijf hoogtepunten van de dag op een rijtje. Ondertussen staat ook onze top vijf van dag 2 online!

SHOEI Neotec II

SHOEI Neotec II 2 2018 EICMA

Primeurtje: SHOEI heeft zijn opvolger van de oorspronkelijke Neotec lang mysterieus weten te houden, maar vandaag was het eindelijk tijd voor de officiële introductie van de Neotec II! En wij waren erbij. Wij werden verrast door de moderne vormgeving, de voorbereiding op het Sena-communicatiesysteem en lekkere kleurtjes. Ons uitgebreide verslag lees je hier:

Nieuw: SHOEI NEOTEC II

Of bekijk de SHOEI Neotec II in onze webshop.

AGV Sportmodular

De Sportmodular van AGV is de eerste systeemhelm die volledig is gemaakt van carbon. Hiernaast beschikt de systeemhelm over 190 graden horizontaal zicht, een dubbel D-sluiting en een omkeerbare binnenvoering (warme en koude kant). Lees meer over deze unieke systeemhelm in onze blog:

Nieuw: AGV SPORTMODULAR Full Carbon Systeemhelm

Sena Momentum

Pasgeleden mochten we eindelijk de 30K van Sena verwelkomen, het nieuwste communicatiesysteem van Sena met Mesh Intercom (een ‘slim’ systeem dat tot wel 16 mensen verbonden houdt binnen een straal van 16 km!), audio multitasking, stembesturing en meer. Vandaag introduceerde Sena de Momentum, Momentum Pro en Momentum Lite: een set van drie helmen met ingebouwde communicatiesystemen.

Het systeem van de Momentum is te vergelijken met de 20S van Sena. De Pro komt hiernaast ook nog met een netjes weggewerkte camera aan de bovenzijde van de helm. Het communicatiesysteem dat in de Momentum Lite is verwerkt is te vergelijken met de 10S van Sena. De Momentum en Momentum Pro zijn ook verkrijgbaar als INC-versie. Deze helmen beschikken over een Intelligent Noise Control-systeem. “in order to ride like the wind, you first have to tame it,” zegt Sena, waarbij zij beweren dat dit geen probleem zal zijn met de Momentum INC.

Sena Momentum INC Pro Eicma 2018

Kawasaki Ninja H2 SX

De geruchten waren er al, maar nu presenteert Kawasaki de bijbehorende motor. De H2 SX is een supercharged tourmotor die verder borduurt op het succes van de ‘gewone’ H2. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: 200 PK in een tourmotor; ongehoord! Bij het eerste aanzicht van de motor is het al meteen duidelijk dat deze motor uit de H2-familie komt. De neus en de enkelzijdige achterwielophanging zijn hier maar enkele herkenningspunten in. De 200 pk sterke 4-cilinder is anders afgesteld, zodat het vermogen meer benut wordt in lage en middelhoge toeren. Deze afstelling zorgt ook voor een laag brandstofverbruik. Het trellis-buizenframe is volledig nieuw ontworpen om ruimte te bieden aan een medepassagier en eventuele bagage. Dit nieuwe frame, samen met de langere wielbasis, geeft ook meer stabiliteit bij hogere snelheden. Voor de liefhebber is er ook nog een Special Edition beschikbaar. Deze is onder andere voorzien van launchcontrol, quickshifter, stalen remleidingen, een instelbaar TFT-scherm en LED Cornering Lights.

Kawasaki Ninja H2 SX 2018

Honda CB1000R

Na het teasen met het Neo Sports Café Concept releast Honda nu op de EICMA de nieuwe CB1000R. De sportieve naked doet afstand van al het ‘agressieve’ plastic en komt nu met een meer moderne, geborstelde staal-look. Laat dat je echter niet voor de gek houden: de naked is nog steeds een beest voorzien van een Fireblade-motor en levert ongeveer 140 pk. Deze motor presteert nu beter in de lage en middelhoge toeren. Dit komt voornamelijk door de langere slag in het blok en een kortere verhoudingen in de versnellingsbak. De CB1000R is ook voorzien van het ride-by-wire systeem met drie vooraf-ingestelde karakters en een vierde, die ingesteld kan worden door de rijder zelf. In vergelijking tot het oude model is de naked twaalf kilo lichter geworden. Naast de normale versie levert Honda ook nog de CB1000R+. Deze is standaard voorzien van een quickshifter, handvatverwarming en andere extra’s.

Honda CB1000R 2018 Eicma

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.