Honda CRF1000L Africa Twin

Vanaf het moment dat je het stuur in handen neemt, wil je gewoon gaan rijden. En blijven rijden. Er staat een lang en gevarieerd avontuur op je te wachten. Naast de manuele zesversnellingsbak biedt de optionele Dual Clutch Transmission (DCT) koppeling je de keuze om manueel of automatisch te schakelen, afhankelijk van de ondergrond, route of persoonlijke rijstijl.

In ‘MT’ modus kun je manueel van versnelling veranderen met de lichte zesversnellingsbak. Daarnaast zijn er vier ‘AT’ automatische modi: ‘D’ Mode is ideaal om te cruisen en biedt een optimaal benzineverbruik. ‘S’ Mode biedt drie progressief oplopende Sport opties: S1, S2 en S3. Hoe hoger de ‘S’ Mode, hoe langer gewacht wordt met opschakelen.

Gebruik de ‘G’ knop op de DCT-modellen en je krijgt een verbeterde tractie in alle rij-modi. Er is ook een unieke hellingshoek sensor – ideaal wanneer je een steile helling of duin op- of afrijdt. Je hebt onder alle omstandigheden complete controle over de motor. Een grote toegevoegde waarde voor de Africa Twins off road capaciteiten is het feit dat de DCT, Honda Selectable Torque Control (HSTC) en ABS niet alleen probleemloos met elkaar werken, maar ook individueel en onafhankelijk van elkaar kunnen worden ingesteld.

Waar de weg eindigt, begint het avontuur. Op onverharde ondergrond ga je pas echt waarderen hoe goed de 45 mm Showa voorvork werkelijk is. De upside down voorvork is volledig instelbaar met een brede variatie aan mogelijkheden voor in- en uitgaande demping en een veerweg van 230 mm – de langste in zijn klasse. De achterschokbreker is via het bekende Honda Pro-Link systeem verbonden met een lichte aluminium swingarm en heeft de langste veerweg in zijn klasse: 220 mm. De achterschokbreker is net als de voorvork volledig instelbaar en biedt een gemakkelijk te bedienen hydraulische instelling van de veervoorspanning. Hierdoor kun je zonder het gebruik van enig gereedschap de veervoorspanning afstemmen op de belasting, de staat van de weg en de weersomstandigheden.

De remmen (ABS is standaard op de ABS- en DCT-modellen) bestaan uit dubbele 310 mm wave remschijven vooraan met radiaal gemonteerde vierzuiger Nissin remklauwen. Achter is een 256 mm enkele wave schijf met een enkelzuigerklauw. We plaatsten ook een unieke dynamische messing demper in het stuur om trillingen nog verder te beperken en de vermoeidheid in de armen te vermijden bij lange ritten. Met het nieuwe stuur, stuurgewichten en handbeschermers vooraan (standaard op de ABS- en DCT-modellen) heeft de Africa Twin een stoer en tegelijkertijd gebruiksgerichte uitstraling die iedereen zal aanspreken.

Motortype 998 cc Watergekoelde Parallel Twin 4-taktmotor met 8 kleppen, 270°-krukas en Unicam
Max. vermogen 70 kW / 7.500 tpm
Max. koppel 98 Nm / 6.000 tpm
Rijklaar gewicht 228 kg
Tankinhoud 18,8 liter
Verbruik
Zithoogte 870/850 mm (standaardpositie/ hoge positie)

Honda CRF1000L Africa Twin Travel Pack

Het Travel Pack bestaat uit een topkoffer van 35 liter samen met zijkoffers een hoog windscherm een een middenstandaard.

Honda CRF1000L Africa Twin Comfort Pack

Het Comfort Pack maakt de Africa Twin nog comfortabelere dan dat hij al is. Met handkappen, mistlichten en een 12V-stopcontact kan jij alle avonturen met gemak trotseren.

Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Pack

Het Adventure Pack bestaat uit het Travel Pack en het Comfort Pack.

Honda CRF1000L Africa Twin Touring Pack

Met het Touring Pack krijg je het complete Adventure Pack met daarbij windbeschermers, beenbeschermers, voetsteunen voor passagiers. Met het Touring Pack kan je alles aan.


Honda CRF1000L Africa Twin €16.158,-
Honda CRF1000L Africa Twin DCT €17.458,-
Travel Pack € N.N.B.
Comfort Pack € N.N.B.
Adventure Pack € N.N.B.
Touring Pack € N.N.B.

Wanneer u net dat beetje tekort komt, voor de motor waar u zichzelf al mee de bocht door ziet gaan, kan een financiering u misschien helpen. Wij bieden u de mogelijkheid om te kiezen voor uw financiering:

Nu Motorrijden


Heeft u vragen of opmerkingen over de Honda CRF1000L? Wij horen het graag!

U kunt ons bereiken via het contactformulier of op de onderstaande gegevens ;

Telefoon nummer: 079-3619013
E-mail: [email protected]

Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.